9 Mart 2018 Cuma

WORD GİRİŞ MENÜSÜ

Giriş Menüsünün alt menüleri :

-Pano
-Yazı tipi
-Paragraf
-Stiller
-Düzenleme

Yazı tipi: Yazının biçimini değiştirmemize yarar.Varsayılan bir yazı tipi seçmek açtığınız her yeni belgenin seçtiğiniz her yazı tipi ayarlarını kullanmasını ve bu yazı tipini varsayılan olarak ayarlamanızı sağlar.

NOT : Microsoft office Word 2007 sürümünde bir belge teması uygulayarak tüm belgeyi profesyonel ve modern bir görüntü vermek amacıyla kısa sürede ve kolayca biçimlendire biliriz. Belge teması bir renk düzeni (bir dizi renk), bir yazı tipi düzeni (bir dizi başlık ve metin yazı tipi) ve bir efekt düzeninden (bir dizi satır ve dolgu efekti) oluşabilen bir dizi biçimlendirme düzenidir.

Yazı Tipi Boyutu : Yazı tipini değiştirmemize yardımcı olur.

Yazı Tipi Şekli : Yazı tipini biçimlendirme yazıyı kalınlaştırma yazının altını çizme gibi işlevlere sahiptir.

Biçimlendirmeyi Temizleme : Metninizde yaptığınız biçimlendirmeleri temizlemeye yardımcı olur.

Üstü Çizili : yazdığınız metnin altını ve üstünü çizmeye yarar.

Alt ve Üst Simge : Yazdığınız metnin altına ve üstüne yazı eklememize yardımcı olur. genelde sayısal ifadeleri yazarken kolaylık sağlar.

Büyük Küçük Harf Değiştir : Tüm seçili metni büyük harf , küçük harf veya sık kullanılan bir sık kullanılan büyük  küçük harf düzenine dönüştürür.

Metin Vurgu Rengi : Metnin vurgulayıcı kalemle işaretlenmiş gibi durmasını sağlar.

Yazı tipi rengi : metnin rengini değiştiremeye yardımcı olur.

PARAGRAF BİÇİMLENDİRME

Paragraf biçimlendirme işlemi için . metin biçimlendirmeye benzer şekilde araç çubuğundan ilğili düğme seçilir.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Kenarlıklar ve Gölgelendirme : metin üzerinde yapılan diğer bir değişiklikte metine eklenebilecek çerçeve ve metinin arka planına konulabilecek renktir. Bu işlemler için giriş sekmesindeki kenarlıklar ve gölgelendirme seçenegine girmek lazım.


Belge Görünümleri :

Belge görünümleri ile ilgili işlemleri yapabileceğimiz kısım, şerit üzerinden bulunan görünüm sekmesindeki belge görümlerini grubu altında yer alır.

      Resim
Sayfa Düzeni : belgenin kağıt üzerindeki görünümüne en yakın olan dökümandaki içeriklerin belgede nasıl göründüğünü görebilmemizi sağlar. üst ve alt bilgileri düzenlemeye kenar boşluklarını ayarlamaya ve çizimler ve nesnelerle çalışmaya yarayan bölümdür.

Tam Ekran Koruma : Özellikle uzun yazılı belgelerin , üzerinde değişiklik yapmadan sayfanın düzenini değiştirerek ve yazı tipi olarak görünümünü değiştirmemizi sağlar.

Web Düzeni : Web sayfası olarak kaydedilmiş dosyalarda kullanılacak görüntü şeklidir.Web sayfası  görünümüne geçmemizi sağlar.

Anahat : belgeyi anahat olarak görüntülemeyi ve anahat araçalrını görmeyi sağlar . Belgenin yapısını görerek ve başlıkları süreükleyerek metni taşıma kopyalama yeniden adlandırma gibi düzenlemeleri yapmamızı sağlar.

Taslak : metin üzerinde hızlı düzenleme yapmak için belgenin taslak biçiminde görüntülemesini sağlayan belge görünüm komutudur.  


Kaynak : http://oerisek542.blogspot.com.tr/2010/12/microsoft-word-2007-giris-menusu_22.html








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EXCEL HÜCRE BİÇİMLENDİRME

                                                         HÜCRE BİÇİMLENDİRME Excel de bir tablo veya metin oluşturdunuz, fakat bu hüc...