19 Mart 2018 Pazartesi

POWERPOİNT TEMALARLA ÇALIŞMAK



                     
                                                TEMALARLA ÇALIŞMAK

Sunuyu tema uygulamak için Tsarım sekmesini Temalar grubundan istenilen tema seçimi yapılabilir. Daha fazla tema seçeneği  görmek için Diğer butonuna tıklanır. Açılan galeriden tema seçimi yapmadan önce fare ile temanın üzerinde durulduğunda canlı  bir önizlemesi görülebilir. Seçilwn tema sunudaki tüm slaytlara uygulanır.Slaytlara tema uygulamak için tasarım sekmesi kullanılabilir.


powerpoint temalar ile ilgili görsel sonucu
 Geçerli temanın renginde istenilen değişiklikler yapılabilir. Renk değişkliği yapmak için Tasarım sekmesinin Temalar grubundan Renkler açılır seçeneğinden kullanılacak renk dizisi seçilebilir.Renk seçimi yapmadan önce fare  ile renk dizisinin üzerinde  durulduğundan  canlı bir önizlemesi  görülwbilir. Böylece işlemlerimiz hılzı bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Etkili Gösteri Hazırlamak    

  •  Açılan galeriden slayt geçişi için seçim yapmadan önce fare ile efektin üzerinde durulduğunda slayt üzerinden etkisi görülebilir.
  • Her bir slayt için ayrı ayrı geçişleri verilebilir. Verilen slayt geçişini kaldırmak için Animasyonlar sekmesinin Bu Slayda Geçiş grubundan hızlı stiller listesinden Geçiş Yok seçeneğine tıklannır.
  • Geçiş Efekti =  Animasyonlar 
  • Görsel Efektler = Hızlı stiller 




powerpoint temalar 2007 ile ilgili görsel sonucu

 Özel animasyon görev bölmesinde seçilen metin veya nesneye kullanım biçimlerine göre 4 farklı şekilde efekt verilebilir.  Bunlar :
  • Giriş
  • Vurgu
  • çıkış ve hareket
Çıkış efektleri ile nesnenin slayt gösterisindeyken vurgu yapılmasını sağlayabiliriz. Hareket yolları efektleri ile nesneyi istediğiniz  yöne doğru hareket ettirebilirsiniz.


Kaynakça :  https://support.office.com/tr-tr/article/temalarla-slaytlar%C4%B1n%C4%B1za-renk-ve-tasar%C4%B1m-ekleme-a54d6866-8c32-4fbc-b15d-6fcc4bd1edf6







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EXCEL HÜCRE BİÇİMLENDİRME

                                                         HÜCRE BİÇİMLENDİRME Excel de bir tablo veya metin oluşturdunuz, fakat bu hüc...