19 Mart 2018 Pazartesi

POWERPOİNT' TE SLAYTLARLA ÇALIŞMAK




                                      SLAYTLARLA ÇALIŞMAK


Yeni Slayt Ekleme : Powerpoint te sununun her sir sayfasına slayt denir. Bir sunuda birden fazla slayt bulunabilir. Slaytlar içeriklerine hem metin hem de nesne eklenerek özelleştirilebilir. Yeni bir slayt açıldığı zman varsayılan olarak bir tane salyt vardır.

Yeni bir slayt eklemek için farklı yöntemler vardır.

  1. Klavyeden Ctrl+M tuş bileşimi kullanılabilir.
  2. Giriş sekmesinin Slaytlar grubundan Yeni Slayt açılır seçeniğinden istenilen slayt düzeni seçilir.
  3. Slaytlar / Anahat bölmesinin slaytlar sekmesindeyken, slayt seçildikten sonra klavyeden Enter tuşu kullanılarak yeni bir slayt eklenebilir.
  4. Slaydın üzerinden sağ tuş Yeni Slayt seçeneğine tıklanarak da yeni bir slayt eklenebilir.

Temalarla çalışmak 

Temaları kullanarak Sunu Hazırlamak : Sunuyu etkii ve güçlü bir görüntü vermek için temalar kullanılabilir. Temalar sayesinde slayt ve slayt öğelerine arka plan tasarımı , yazı tipleri ve renkler uygulanabilir.



Sunuyu tema uygulamak için Tasarım sekmesinin Temalar grubundan istenilen tema seçimi yapılabilir. Daha fazla tema seçeneği görmek için Diğer butonunu tıklanır. Açılan galeriden tema seçimi yapmadan önce fare ile temanın üzerinden durduğundan canlı bir önizleme görülebilir.tema sunudaki tüm slaytlara uygulanabilir.

NOT : Slayda tema eklemek için tasarım sekmesini kullanılabilir.

Slaytlara Geçiş Efekti Vermek : Slayt gösterisi görünümündeyken bir slayt ekrana gelirken ve diğer slayda geçerken slaytlar arasına geçiş efektleri verilebilir. Slaytlara geçiş efekti verilerek sununuz daha etkili ve güçlü bir hale gelebilir. Ses efekti verilebilir.Ses efekti verebilmek için animasyonlardan geçiş sesi  açılır.


  • Özel animasyon vermek : slaytların içeriğinde yer alan metin veya nesnelere animasyon vererek slayt gösterisi esnasında hazırladığınız  sunuyu hareketli bir şekilde sunabilirsiniz.
powerpoint 2007 slayt eklemek ile ilgili görsel sonucu

özel animasyon vernek için metin veya nesne seçildiketen sonra animasyonlar sekmesinin animasyonlar grubundan animasyon ekle açılır kutusundaki istenilen seçim yapılır.
  • özel animasyon görev bölmesi açılır.

Kaynakça : http://www.nenedirvikipedi.com/genel-kultur/slayt-sunum-gosterisi-nasil-yapilir-slayt-sunum-icin-hangi-program-kullanilir-2963.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EXCEL HÜCRE BİÇİMLENDİRME

                                                         HÜCRE BİÇİMLENDİRME Excel de bir tablo veya metin oluşturdunuz, fakat bu hüc...