19 Mart 2018 Pazartesi

EXCELDE FONKSİYONLAR



                                                       FONKSİYONLAR

Matematik Fonksiyonlar :
Matematik fonksiyonlar veriler üzerinde matematiksel işlam yapan fonksiyondur.

Yuvarla Fonksiyonu : Yuvarla fonksiyonu ondalık bir sayıyı tamsayıya veya istenen sayıda ondalık basamağa yuvarlar, Yuvarla fonksiyonunda ondalık rakam 5 ve üstü ise bir üst rakama ondalık rakama 5' ten küçük ise sayının kendisine yuvarlar. Yuvarla fonksiyonu ondalıktan sonra    kalacak basamak sayısı yazılır.

Etopla Fonksiyonu : belli bir koşula uyan değerlerin toplamını alır. Etopla fonksiyonun Topla fonksiyonundan farkı, Topla fonksiyonu seçili tüm değerleri toplarken , Etopla fonksiyonu seçili değerlerin içinde sizin istediklerinzi toplamsıdır.

İSTATİKSEL FONKSİYONLAR :

  1. Eğersay Fonksiyonu : belli bir koşula uyan değerlerin sayısnı bulmak için kullanılır. Eğersay fonksiyonunda sayısını bulacağınız değer bir sayı yasa metinsel ifade olabilir. 
  2. Birleştir Fonksiyonu : Farlı metin dizilerinin birleştirilmesini sağlar. Birleştir fonksiyonu = birleştir şeklindedir. Birleştirilecek metinler sabit olabileceği gibi bir hücreden veya bir formülden de alınabilir.
  3. Eğer Fonksiyonu : Belirten koşul doğru ise bir değr, yanlış ise başka bir değer verilir. Değerler ve formüller üzerinde koşul veya koşullara bağlı yapılacak işlemler yapılacaksa  Eğer fonksiyonunun kullanılması gerekir.
İlgili resim


NOT : Değerler üzerindenki koşul ve koşullara bağlı işem yapar.

excel fonksiyonlar ile ilgili görsel sonucu



Kaynakça : https://aysegulevliceexcel.weebly.com/excel-formuumlller-ve-fonks304yonlar.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EXCEL HÜCRE BİÇİMLENDİRME

                                                         HÜCRE BİÇİMLENDİRME Excel de bir tablo veya metin oluşturdunuz, fakat bu hüc...