21 Mart 2018 Çarşamba

EXCELDE GRAFİK OLUŞTURMAK




                                                      GRAFİK OLUŞTURMAK

Grafikler çalışma sayfasında bulunan verilerin görsel ve daha kolay yorumlanabilir. Bir şekilde gösterilmesini sağlar. Grafikler veriler arasındaki eğilimleri, oranları ve farkları hızlı ve renkli bir biçimde gösterir. Böylece başkaları ile paylaşılan bilgiler daha hızlı ve anlaşılır bir şekilde sunulmuş olur. Konu ile ilgili pek bilgisi olmayan bir kişi bile grafiğe bakarak durum hakkında fikir sahibi olabilir.

Örneğin, Öğrencilerin notların yıllık olarak raporlamak için grafikler kullanılabilir Böylece çok fazla veri kullanmadan grafikler ile hızlı bir şekilde sonuca ulaşılabilir.


Excelde grafik oluşturmak ile ilgili görsel sonucu


  • Bir grafik oluşturmak için önce grafik oluşturulacak alanı seçmek gerekir . Grafik alanında verilerin düzgün gösterimi için mutlaka sayısal bir alan bulunması gerekir. Sadece metinsel ifadelerden oluşan bir tablonun grafiği doğru bir sonuç vermeyebiilir.

Grafiği oluşturulacak alan seçildikten sonra Ekle sekmesinin Grafikler grubundan istenen grafik türü seçilir. Örneğin, Sütun grafiği çizmek için Sütun seçilip açılan seçeneklerden istenen sütun grafik türü seçilir.



Excelde grafik oluşturmak ile ilgili görsel sonucu


Grafik türü seçildiği zaman grafik aşağıda görüldüğü gibi oluşacaktır. 

  • Grafiği oluşturulan tabloda herhangi bir veride değişiklik olduğunda bu değişiklik olduğunda bu değişiklik grafiğe otomatik olarak yansır. Tabloda verileri güncelledikten sonra grafiği tekrar güncellemeye gerek yoktur.

  • Örneğin yukarıda grafiği oluşturulan tabloda akdeniz e satılan ısıtıcıların değeri 520 ye çıktığında grafik oluşturulabilir..

Excelde grafik oluşturmak ile ilgili görsel sonucu


Grafiğe otomatik olarak yansır.


Kaynakça : https://support.office.com/tr-tr/article/ba%C5%9Ftan-sona-bir-grafik-olu%C5%9Fturma-0baf399e-dd61-4e18-8a73-b3fd5d5680c2














                                       





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EXCEL HÜCRE BİÇİMLENDİRME

                                                         HÜCRE BİÇİMLENDİRME Excel de bir tablo veya metin oluşturdunuz, fakat bu hüc...