21 Mart 2018 Çarşamba

EXCEL VERİ GİRİŞİ





                                                            VERİ GİRİŞİ

Excel de boş bir çalışma kitabı oluşturdaktan sonra verileri girmeye başlayabilirsiniz. Hücrelere girilen her bir değer Excel de veri olarak adlandırılır. Veriler , satır ve sütun alanlarının kesişiminden oluşan hücrelere girilmelidir. Bu nedenle tabloları tasarlarken, hangi sütunda hangi alanlarının olacağına dikkat etmek gerekir.


excel veri girişi ile ilgili görsel sonucu

Hücrelere girilen verilerin türleri metin, sayı, para birimi tarih veya yüzde oranı olabilir. Hücrelere veri girerken, bir alana girilen verilerin ortak veri türünde olmasına dikkat edilmelidir. Örneğin maaş olarak tanımlanan bir sütuna tarih veya yüzde oranı veri türünde olmasına dikkat edilmelidir. Örneğin maaş olarak tanımlanan bir sütuna tarih veya yüzde oranı veri türünde bir değer yazılmamalıdır.


  • Bir hücreye veri girişi yapmak için fare veya yön tuşları ile ilerleyerek veri girişi yapılacak hücre seçilmelidir. Hücreye veri yazıldıktan sonra yazılan veri enter tuşu ile onaylanır.



  • Hücreye veriyi yazdıktan sonra bir alt satıra geçmek için Enter , sağdaki hücreye geçmek için tab veya sağ yön tuşu , herhangi bir yöne gitmek için kullanılılr.
excel veri girişi ile ilgili görsel sonucu

Excelde hücrelere girilen metinler eğer hücreye farklı bir hizalama düzeni uygulanmışsa daima sola hizalanır.Hücrelere girilen sayı tarih para birimi ve yüzde oranı gibi sayısal veriler ise hücreye farklı bir hizalama düzeni uygulanmışsa daima sağa hizalanır.


Kaynakça : https://support.office.com/tr-tr/article/veri-formu-ile-veri-giri%C5%9Fini-kolayla%C5%9Ft%C4%B1rmak-00bfc75e-f675-46ad-8703-291fc03e4d77

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EXCEL HÜCRE BİÇİMLENDİRME

                                                         HÜCRE BİÇİMLENDİRME Excel de bir tablo veya metin oluşturdunuz, fakat bu hüc...