12 Mart 2018 Pazartesi

WORD' E GİRİŞ

Word ,Microsoft Office paketinde yer alan bir kelime işlem proğramıdır. bu proğramın kullanımındaki temel amaç çeşitli türdeki özellikleri yazılarımızı yazmak ve yazıcıdan çıkarmak kağıda döküm yapmak,şekiller çizmek sutunlar oluşturmak gibi amaçlarla da kullanılır.

word proğramı ile ilgili görsel sonucu
Office düğmesi : belge ve proğramla ilğili birçok komutu uygulayabileceğimiz menünün yer aldığı düğmedir. düğmeden açılan menünün sol tarafında belge ile çalışmak için gereken komutlar vardır.

Hızlı Erirşim Araç Çubuğu : Bu araç çubuğunda sıklıkla kullanılan word komutları yer alır. İstenildiği zaman buaraya yeni komutlar eklenebileceği gibi orada bulunan komutlar listeden çıkarılabilir.

Belge Başlığı ; aktif olan belgenin isminin yazıldığı yerdir.

Pencere Düğmesi : Word u kaopatmak, simge durumuna getirmek ve tam ekran haline getirmek geri getirmek komutlarının bulunduğu alandır.

Menüler : sürekli aktif olan  ve o an nesneye göre değişiklik gösteren menülerin yer aldığı şerittir.

Menü Şeriti : seçilen menünün komutlarının yer aldığı şerittir. Menü seçildiği zaman şeritteki komutlarda ona göre değişir.

Cetveleller : dikey ve yatay olmak üzere iki adet cetvel bulunur. bunlarda ekranın üst ve sol kısmında yer alırlar.Cetveleleri kullanarak sayfadaki yazım alanını ve kenar boşluklarını da ayarlayabiliriz.

 Dikey Kaydırma Çubuğu : sayfadaki görünen alanı değiştirmek için kullanılır.

Ekran Yakınlaştırma :+ ve - tuşlarını kullanarak belge görünümünün boyutunu ile oyanayabiliriz. Belgeyi daha büyük veya daha küçük gösterebiliriz.

Belge Görünüm Düğmeleri : Belgenin normal, anahat,taslak , tam okuma sayfası ve web görünümlerindeki gösterilmesini sağlar.

Yazım Dili : Belgenin geçerli olan yazım dilini gösteririr.

Durum Çubuğu : Belge ile ilgili bilgiler veren çubuktur.

Yakınlaştırma : Çalışmakta olduğumuz belge görünümünün içeriğini daha yakından görebilmemiz için büyütmeye ( yakınlaştırma ) veya tamamını görebilemk için küçültmeye (yakınlaştırma ) yarar. yakınlaştırma ve uzaklaştırma ile ilgili işlemleri yapabileceğimiz görünüm sekmesinin altında ki yakınlaştır grubun dan yapılır.

Resim




Resim

Cetvel ve Klavuz Çizgileri : belgedeki nesneleri ölçmek ve ve hizalamk için cetvel, nesneleri hizalamak için de klavuz çizgilerinden yararlanabiliriz. Cetvelo ve klavuz çizgileri ile ilgili işlemlerin yapılacağı bölüme Görünüm sekmesinde yer alan Göster/Gizle grubun dan ulaşabliriz.,





Resim

Resim


Kaynak : https://support.office.com/tr-tr/article/word-starter-a-giri%C5%9F-e057b67b-a875-4c71-be4a-d54a8dbbd6a9


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EXCEL HÜCRE BİÇİMLENDİRME

                                                         HÜCRE BİÇİMLENDİRME Excel de bir tablo veya metin oluşturdunuz, fakat bu hüc...